Finska - BiH od 20:45 sati: "Operacija Helsinki" na debiju selektora Peteva

.
Nogometna reprezetacija BiH na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju igra prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Finske

18:45 - Bugarski stručnjak imat će veoma ozbiljan izazov u premijernom meču na užarenoj klupi Zmajeva, jer se suočava s određenim brojem problema i ako ih uspije savladati i ostvari trijumf u Helsinkiju, to mu može dati krila za nastavak mandata u kojem je "dočekan na nož" zbog dobro poznatih stvari u bh. nogometu.

 

Petev je imao vrlo malo vremena za upoznavanje i pripremu ekipe i teško je očekivati da je za samo dva dana, tokom okupljanja u Helsinkiju, mogao napraviti značajnije promjene, ali čini se da je uspio kreirati pozitivno ozračje i da su ga igrači prihvatili vrlo dobro.

18:45 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na prvi meč nogometne reprezentacije BiH u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Zmajevi će na debiju novog selektora Ivayla Peteva igrati protiv Finske u gostima, a susret se igra s početkom u 20:45 sati.