Sve selekcije FK Krajina Cazin spremne za početak sezone

FK Krajina Cazin je osnovan 1932. godine, a trenutno se takmiči u Drugoj ligi F BiH grupa zapad i nalazi se pred novom sezonom koja započinje 25. augusta 2018. godine.

Klub iz Cazina s najvećom nogometnom tradicijom sastoji se od pet selekcija, gdje pored seniora u klubu uspješno egzistira četiri omladinske kategorije, pretpioniri, pioniri, kadeti i juniori gdje ukupan broj igrača u omladinskim selekcijama iznosi od 100-120.

Pored šefa stručnog štaba rade još tri licencirana trenera, Husnija Beširević trener kadeta i pionira, Said Ljubijankić trener pretpionira i Rasim Omanović trener golmana, dok Muhamed Berberović radi sa juniorima i seniorima.

I u ovoj sezoni mladi pogon Krajine spremno dočekuje prve utakmice, gdje su u proteklim godinama zabilježeni značajni uspjesi, kao što je osvajanje KUP-a Unsko-sanskog kantona.

          - "Radili smo na pripremama više od mjesec dana koje su protekle relativno dobro. Ispunili smo sve što smo zacrtali za dosadašnji pripremni period, te ekipa spremno dočekuje početak sezone u Bosanskoj Otoci kod ekipe Sloge, istakao je trener Muhamed Berberović".

          - "U pogonu imamo pet takmičarskih selekcija, pretpioniri, pioniri, kadeti, juniori i seniori. Juniori i kadeti su članice Omladinske lige BIH grupa Zapad koju naš kanton igra sa Republikom srpskom, dok pretpioniri i pioniri su članice Kantonalne lige" dodao je Berberović.

Pretpioniri i pioniri sezonu započinju 08. septembra, dok kadeti i juniori takmičenje startaju u 02.09.2018 u Sanskom Mostu.

Cilj kluba uoči početka nove sezone je plasman među prvih 6 ekipa, obzirom da je u planu od naredne sezone reorganizacija Drugih liga, te spajanje šest klubova Druge lige "Zapad" i "Jug" što će prema riječima trenera Berberovića činiti jednu kvalitetnu Drugu ligu.

Najveći problem koji klub ima jeste teren na kojem igraju i obavljaju treninge sve kategorije kluba, zbog čega je isti u izrazito lošem stanju, posebno za odigravanje službenih utakmica. Postoje određena rješenja za sanaciju stadiona FK Krajina, na čemu Uprava intenzivno radi, čime bi klub dobio dugoročno rješenje.

Razgovarali smo danas trenerom Berberovićem koji nam iznio aktualnu situaciju u klubu, te planove za ovu sezonu.

Image