Uvjerljivom pobjedom FK Krajina započeo proljetni dio sezone

Fudbalski klub Krajina Cazin započeo je proljetni dio sezone visokom domaćom pobjedom protiv FK Rudar Han Bila s rezultatom 6:1.

Prije početka susreta sudac je označio minut šutnje, gdje je svako na svoj način odao počast Enveru Berberoviću koji nas je iznenada i prerano napustio, a koji je otac sadašnjeg šefa stručnog štaba FK Krajina, Muhameda Berberovića. Enver Berberović je kao igrač, a kasnije u svim strukturama rukovođenja kluba dugi niz godina pa sve do danas proveo sa FK Krajina.

Domaća ekipa je u ranoj fazi utakmice postigla pogodak te pokazala da su trenutno bolja ekipa i da bodovi ostaju u Cazinu.

Mrežu gostiju prvi je načeo mladi Benjamin Čataković u 12. a potom i u 19. minutu, da bi Delić Halid povisio na 3:0 u 28. minutu igre. Pred kraj prvog dijela Krajina povećava na 4:0 autogolom Derviševića koji je nespretno reagirao u gužvi ispred svoga gola.

U nastavku Krajina i dalje djeluje dominantno u odnosu na inferiorne goste koji ipak postižu pogodak za 4:1 u 49. minutu a strijelac je Keško Emrah. Minut kasnije Ermin Mizić povećava na 5:1 u 50. minutu. Za kraj, raspoloženi Benjamin Čataković postiže pogodak u 65. minutu za het-trik i konačnih 6:1 za Krajinu.

Nakon ove pobjede Krajina se nalazi na 3. poziciji prvenstvene tabele, a u sljedećem kolu gostuje komšiluku kod ekipe "Brekovica 78" iz Brekovice.