FK Sarajevo oduševio porukom na Twitteru, ekspresno stigao odgovor Atalante i navijača iz Bergama

Sarajevo Atalanta
FK Sarajevo danas je oduševio fanove Atalante porukom podrške za ovaj klub nakon haosa koji je nastao u Italiji zbog pandemije koronavirusa.

Pandemija koronavirusa najviše je pogodila Italiju koja je već danima totalno blokirana. Žarište ovog virusa nalazi se na sjeveru zemlje i doktori se svim silama bore kako bi što prije normalizovali situaciju u državi.

U Italiji je sve zaustavljeno zbog pandemije, a to se posebno odnosi na sportska takmičenja. Sportisti su dobili stroge naredbe da moraju u kućnu izolaciji i mnogi to itekako poštuju.

Tokom cijelog haosa na Apeninima na Twitteru se oglasio FK Sarajevo koji je poslao poruku podrške Atalanti s kojim je bordo klub igrao nedavno u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

"FK Sarajevo se moli za naše prijatelje iz Atalante zbog pandemije koronavirusa. Nadam se da ćemo se uskoro sastati u boljim okolnostima", poručili su iz bordo kluba, a odgovor iz Atalante je uskoro došao.

"Hvala vam, to je jako lijepo od vas. Zajedno ćemo izaći iz svega ovoga. Vidimo se ubrzo na terenu", poručili su iz Atalante.

Objava FK Sarajevo oduševila je i navijače iz Bergama koji su ostavili mnoštvo pozitinih komentara, te su se zahvalili na podršci koju su dobili od kluba s Koševa.