FK Sarajevo potvrdio odlazak Viverosa, no klubovi će još pregovarati o njegovoj budućnosti

.
Fudbalski klub Sarajevo potvrdio je rastanak s kolumbijskim napadačem Kevinom Viverosom, ali je i otkrio nekoliko detalja dogovora s La Equidadom.

Viveros (23) napustio je Sarajevo nakon manje od pola godine. Iako je stigao kao veliko pojačanje od kojeg su navijači očekivali da će nositi ofanzivni red Sarajeva u godinama koje dolaze, Kolumbijac je za Bordo tim odigrao svega devet minuta, a u Premijer ligi BiH nije ni debitovao.

Jučer je kolumbijski La Equidad potvrdio dovođenje Viverosa iz Sarajeva, a sada se klub s Koševa oglasio na društvenim mrežama, potvrdio odlazak napadača te donio neke nove detalje oko dogovora s njegovim novim klubom.

Naime, Viveros se u domovinu vratio kao posuđen igrač. Sarajevo ga je posudilo do ljeta naredne godine, a La Equidad ima mogućnost otkupa (cifra nije navedena). Također, postoji i klauzula o mogućem produžetku posudbe do zimskog prijelaznog roka 2024. godine.

Tako je s Koševa otišao, a da nije opravdao ni djelić očekivanja jer je Sarajevo za njega izdvojilo ozbiljan novac.

Stigao je iz venecuelanskog Caraboboa dok je njegova tržišna vrijednost iznosila 750.000 eura, a iznos koje je Bordo klub platio za njega nikada nije zvanično otrkiven.