Flensburg ubjedljivo sa Pick Szegedom, Burić ponovo briljirao

buric
Rukometaši Flensburga večeras su na domaćem terenu savladali ekipu Pick Szegeda u okviru 13. kola rukometne Lige prvaka, rezultatom 34:26 (17:11).

 

Gosti iz Mađarske odlično su ušli u susret, bez obzira na dobar start našeg Benjamina Burića koji je već na samom početku susreta uspio odbraniti dva sedmerca. Već na startu, Segedinci odlaze na plus tri gola prednosti, 2:5.

Domaćini ne posustaju i do sredine prvog dijela dolaze do poravnanja rezultata 6:6. Nakon poravnanja 9:9, Flensburg ulazi u seriju 7:1 ćime po prvi put u susretu dolaze do značajnije prednosti od plus šest pogodaka. Igrao se 29. minut susreta a rezultat na semaforu je glasio 16:10. Sa ovom prednošću domaći rukometaši odlaze na pauzu 17:11.

U nastavu nije bilo nekih značajnijih promjena, osim da je prednost domaće ekipa varilala do maksimalnih plus devet pogodaka razlike. Susret je okončan kod rezultata 34:26.

Flensburg su do pobjede vodili Michal Jurecki sa šest, te Gottfridsson, Joendal i Jeppsson sa po četiri postignuta pogodka. Naš Benjamin Burić sakupio je trinaest uspješnih intevencija.

Na drugoj strani, u sastavu Pick Szegeda najefikasniji su bili Canellas sa pet te Kasparek, Kallman i Radivojević sa po četiri postignuta pogotka.