Florentino Perez opsjednut francuskom zvijezdom: Mančester junajted kvari planove gazdi Reala?

Plete se mreža oko mladog napadača

Florentino Perez opsjednut je idejom o dolasku zvijezde Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) na Santijago Bernabeu. Predsjednik Reala iz Madrida vjeruje da vrijeme ide u prilog njegovim planovima, prenosi "Marca".

"Kraljevi" se nadaju da će i ovaj put upaliti strategija koju su već koristili u transferima ofanzivca Edena Azara (Hazard) ove godine i golmana Tibe Kurtoe (Thibaut Courtois) pred početak prošle sezone. Real je svjesno puštao da ugovori belgijskih fudbalera u engleskom Čelziju dođu pred sami istek, a onda ih kupio za manje novca.

Isti je plan i sa mladim francuskim napadačem, no nelagodu Realu stvara činjenica da je bogati katarski gazda PSG-a Naser el-Kelaifi sposoban Mbapeu (20) ponuditi ogromnu sumu novca za produžavanje sadašnjeg ugovora sa prvakom Francuske, koji važi do kraja juna 2022. godine.

Engleski mediji tvrde da bi posao "Kraljevima" mogao pokvariti Mančester junajted, koji se također priprema za juriš na Mbapea. Trenutna tržišna vrijednost Mbapea, prema Transfermarktu, iznosi 200 miliona eura.