Formula 1: Verstappen slavio na VN Nizozemske

.

 

Max Verstappen pobijedio je na domaćoj utrci na Zandvoortu (VN Nizozemske). Iza pobjednika koji je vozio na “domaćem terenu” smjestili su se vjerni pratitelji iz Mercedesa Lewis Hamilton i Mercedes i Valtteri Bottas. Nakon pobjede domaćeg vozača na tribinama je zavladala prava ludnica, pomalo netipična za Formulu 1.

Verstappen i Red Bull uspješno odgovorili na sve poteze koje su povukli Lewis Hamilton i Mercedes, a utrka je obilovala sjajnim taktičkim potezima i borbom kroz boksove. U borbi Verstappena i Hamiltona gledali smo pravo nadmudrivanje, a prvi je u boks otišao Hamilton na kraju 20. kruga. Odmah nakon njega u boks je otišao i Verstappen.

Hamilton je drugi puta ušao u boks na kraju 39. kruga i uzeo novi set medium guma, a Verstappen je ušao krug kasnije i medium zamijenio hardom jer Red Bull više nije imao medium guma. Hamilton je u završnici utrke ušao u boks po set soft guma, kao što je ranije učinio i njegov momčadski kolega Bottas, i odvozio najbrži krug utrke u posljednjem krugu kako bi osvojio dodatan bod, a Verstappen je uvjerljivo slavio s 20.9 sekundi prednosti ispred svoga suparnika u borbi za naslov, donosi SportKlub.

Pobjedom na domaćoj utrci Verstappen je preuzeo vodstvo u poretku vozača s tri boda prednosti, ali zbog lošega Perezovog rezultata Red Bull je ostao drugi u poretku konstruktora s 12 bodova zaostatka.

https://twitter.com/F1/status/1434528633826205702?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1434528633826205702%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fkroativ.at%2Fformula-1-verstappen-slavio-na-vn-nizozemske%2F

Foto: Formula 1 / Twitter - screenshot