Fotografije koje govore hiljade riječi: Modrić nakon osvajanja bronze otrčao ocu u zagrljaj (FOTO)

Modrić
Vatreni su sinoć s velikim uspjehom završili svoju priču na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Savladavši Maroko, osvojili su treće mjesto na Mundijalu, a njihovoj sreći nije bilo kraja. Jedan od najemotivnijih trenutaka zabilježen je na tribinama, a odvio se između Luke Modrića i njegovog oca.

 

Za roditelje nikada nećemo biti previše odrasli, a to pokazuje i emotivni trenutak kada je kapiten hrvatske nogometne reprezentacije, odmah po preuzimanju medalje, otrčao na tribine u zagrljaj ocu Stipi.

Stipe je pratio utakmicu zajedno sa suprugom Radojkom i kćerkom Diorom, a nakon pobjede Hrvatske nije skrivao ponos zbog svog sina, najvećeg nogometaša Hrvatske u historiji.

Fotoreporteri su zabilježili trenutak kada su se Luka i Stipe snažno zagrlili, obojica imajući široke osmijehe na licu. Otac je sina privio uz sebe i poljubio ga u čelo, a prizor je uskoro obišao internet.

 

Inače, Luki su se tokom slavlja na terenu pridružila i njegova djeca Ivano, Ema i Sofia, kao i njegova velika podrška, supruga Vanja.

I djeca ostalih nogometaša spustila su se na teren gdje su zajedno s njima slavila i skakala u trenucima dodjele priznanja, što je bio jedan od najljepših prizora večeri.

Hrvati su sinoć, podsjetimo, imali inicijativu od samog početka, a prvi gol Maroku zabili su već u sedmoj minuti. Protivničku ekipu su savladali rezultatom 2:1 i tako osvojili bronzanu medalju, baš kao i 1998. godine.

Nakon utakmice, Modrić je sve obradovao viješću kako se ipak ne planira još uvijek oprostiti od reprezentacije.

"Plan mi je bio ostati za završnicu Lige nacija koja je naredne godine. Možda i neke utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mislim da smo napravili nešto strašno. Željeli smo zlato, ali nismo uspjeli. Međutim, možemo biti ponosni na sve ovo i dolazimo kao pobjednici u Hrvatsku", rekao je i tako zaključio ovu priču.

 

FOTO

FOTO