Objavljene fotografije pronađenih ostataka aviona u kojem je bio Emiliano Sala

Avion u kojem je Sala išao iz Nantesa u Cardiff se srušio u more, a argentinski napadač i pilot još uvijek nisu pronađeni. Potraga je prvo trajala tri dana, ali je prekinuta od strane ljudi koji su vodili zvaničnu istragu. Međutim, Salina porodica je prikupila novac za nastavak istrage, a to je odmah dalo rezultate.

Naime, na plaži u blizini francuskog Surtainvillea su pronađeni jastuci za sjedišta. Tačnije, francuske službe su pronašle dva jastuka, a preliminarna istraga je dovela do zaključka da bi oni mogli biti iz nestalog aviona. Fotografije ovih jastuka objavljene su danas na društvenim mrežama.

Također, danas počinje i podvodna potraga koja će trajati nekoliko dana. U potrazi će biti korišteni sonari kako bi se pokušala locirati olupina aviona. Treba dodati i da je nakon pronalaska jastuka urađena procjena putanje aviona, na osnovu posljednje poznate pozicije na radaru, te da je na osnovu ove procjene određeno koje će se područje detaljno pretražiti.

Vahid Halilhodžić: Pokušavam nekako biti svima otac, brat, kolega i trener

Sala još uvijek nije pronađen, a to je itekako potreslo njegove bivše saigrače iz Nantesa. Samo dan prije nestanka Argentinac je došao u Nantes kako bi se oprostio od svojih saigrača, te niko nije mogao ni slutiti da će to vjerovatno biti posljednji put da su se vidjeli.

Trener ovog tima Vahid Halilhodžić izjavio je pred ovaj meč da će fudbal sigurno večeras biti u drugom planu. Bh. stručnjak se trudi da što više skrene misli svojih igrača s onog što se desilo, no jasno mu je da je to skoro pa nemoguće, prenosi sportsport.ba.

- "Pokušavam nekako biti svima otac, brat, kolega i trener. Ovo nije situacija u kojoj odrediš dijagnozu i to je to. Svima je potrebno neko vrijeme da se sve to preboli. Ima igrača koje je sve ovo zaista pogodilo i plakali su. Klub je angažovao psihoterapeute i vidjet ćemo. Treninge baziram na tome da im nekako pokušam skrenuti misli nekim igrama, ali to je zaista teško. Malo ko da išta priča na treningu", rekao je popularni Vaha.