Francuska prvi finalista Svjetskog nogometnog prvenstva

Reprezentacija Francuske plasirala se u finale Svjetskog prvenstva nakon što je večeras u Sankt Peterburgu pobijedila selekciju Belgije rezultatom 1:0. Francuzi će u finalu igrati protiv boljeg iz meča između Hrvatske i Engleske.

Belgijanci su djelovali znatno konkretnije na otvaranju meča, dok su Francuzi čekali kontranapade. Prvu veliku priliku na utakmici propustio je Hazard u 16. minuti, kada je promašio zicer poslavši loptu pored stative.

Samo šest minuta kasnije ponovo šansa za Belgiju. Ovaj put Lloris je sjajno odbranio udarac Alderweirelda i spasio svoj tim rezultatskog zaostatka.

Francuska je uzvratila tek pet minuta prije odlaska na odmor kada je Courtois fenomenalno odbranio udarac Pavarda pa promjene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo.

Belgijanci su u prvom poluvremenu izveli dva kornera više i imali 58 posto posjeda lopte u svojim nogama, ali zanimljivo da su u prvih 45 minuta Francuzi uputili čak 11 šuteva ka Courtoisu.

Već u šestoj minuti nastavka Francuzi su došli u vodstvo. Umtiti je najviše skočio kako bi pokupio loptu koju je iz kornera savršeno poslao Griezmann. Njegov udarac je bio precizan i završio je u mreži iza nemoćnog Courtoisa.