Fudbal je igra u kojoj je Dinamo u problemu sve dok ne uđe Luka Menalo

luka menalo

Mnogo teže od očekivanog, Dinamo Zagreb izborio je treće pretkolo Lige prvaka.

Nakon iznenađujućeg remija (2:2) u prvoj utakmici protiv Shkupija, prvak Hrvatske je i večeras na Nacionalnoj Areni "Toše Proeski" u Skoplju imao jako težak zadatak protiv makedonskog prvaka, ali na kraju je uspio slaviti s 0:1 i s ukupnih 3:2 proći dalje. 

Štaviše, domaći tim je u prvom poluvremenu imao dvije najbolje prilike. Prvo je u 22. minuti Margvelashvili nadskočio sve u šesnaestercu Dinama i glavom šutirao tik iznad prečke.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena, Cephas je napravio sjajnu solo akciju, predriblao nekoliko fudbalera gostiju i šutirao, no otišlo je to pored gola.

Ante Čačić, trener Dinama, na poluvremenu pravi odlučujući potez. Na teren je poslao Luku Menala umjesto Darija Špikića i to mu se odmah isplatilo.

U 47. minuti prekrasna asistencija reprezentativca Bosne i Hercegovine za Arijana Ademija koji pogađa za, ispostavit će se, konačnih 0:1.

Odmah nakon toga Menalo postiže i pogodak, koji mu je neopravdano poništen zbog navodnog ofsajda. 

Luka Menalo je tako nastavio sa sjajnom formom na početku sezone. Nakon što je u prvom kolu HNL svojim golom u nadoknadi srušio Lokomotivu (3:2), također nakon što je ušao s klupe, upisao je i asistenciju u drugom kolu u kojem je Dinamo prije tri dana deklasirao Slaven Belupo u Koprivnici s 1:5.

Spomenimo i to da je Amer Gojak priliku večeras dobio tek u šestoj minuti sudijske nadoknade, da se ukrade još koji sekund, ulaskom u igru umjesto Mislava Oršića.

Treće pretkolo Dinamu donosi dvomeč protiv bugarskog Ludogoretsa, dok će Shkupi takmičenje nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige. 

Revanš drugog pretkola Lige prvaka:

Shkupi - Dinamo 0:1 (Ademi 47')