Fudbaler Al-Hilala u strahu: Ako Mesi dođe, neka mi je Bog na pomoći

.
Ali Al-Bulajhi se zamjerio legendarnom Argentincu na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Fudbaler saudijskog Al-Hilala Ali Al-Bulajhi (Bulayhi) našalio se da će napustiti ovaj klub ukoliko tim pojača Lionel Mesi (Messi), a razlog za to je sukob koji su imali na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 

Al-Bulajhi kaže da bi njegov status u klubu mogao biti znatno ugrožen dolaskom Mesija. Reprezentativac Saudijske Arabije je provocirao Argentinca nakon iznenađujuće pobjede njegove reprezentacije na Mundijalu.

- Ne znam šta će se desiti, ali bojim se da Mesi kaže: „Ne želim broj pet u ekipi“. Ne znam hoće li doći ili ne, ali ako dođe, neka me Bog čuva. Ako dođe, ako Bog da, prva dva dana neću dolaziti u klub dok ne vidim situaciju iz daljine i dok me Mesi ne zaboravi – kazao je Al-Bulajhi.

Mesi je u nastavku Svjetskog prvenstva u Kataru došao do titule prvaka, posljednjeg trofeja koji mu je nedostajao u bogatoj karijeri.

 

Izvjesno je da će napustiti PSG, a uz Al-Hilal, koji mu je navodno spreman ponuditi godišnju platu od 400 miliona eura, pregovara i sa Barcelono, koja još uvijek traži finansijska sredstva i mogućnost da ga vrati u svoje redove. 

 

Foto:Screenshot/Twitter