Fudbaler iskren o sebi: Bio sam potpuni idiot

Kevin-Prince Boateng je ovog ljeta našao svoj mir u Fiorentini, nakon što je promijenio jedanaest klubova u svojoj karijeri.

Oduvijek je važio za talentovanog i perspektivnog fudbalera, ali nikada nije otiša do samog kraja svog potencijala. U okviru reprezentativne pauze on je dao intervju za La Republicu, gdje je pričao o svemu, prenosi Oslobođenje.ba.

- Moj najveći problem je bio što fudbal nisam doživljavao kao posao. Bio sam potpuni idiot sa talentom, a bez radnih navika. Trenrirao bih minimalno da ostanem u formi, uvijek sam zadnji dolazio i prvi odlazio. Živio sam kao kralj i nisam volio teretanu, priznao je Boateng i dodao:

- Nisam igrao, imao sam porodičnih problema i bio sam udaljen od ekipe, pa sam sreću tražio u materijalnim stvarima. Tako sam u jednom danu kupio tri automobila, Lamborghini, Cadillac i Hummer, rekao je ganski internacionalac.

On se također prisjetio neugodnih scena dok je igrao za Milan. Naime na utakmici protiv Pro Patrije 2013. godine navijači su za njega imali samo rasističke povike.

- U isto vrijeme je neko premlatio trogodišnje dijete u Cosenzi jer je bio crnac. To me najviše zaboljelo. Rasistička skandiranja na stadionima podsjećaju nas na činjenicu da su naši djedovi bili robovi. Oni koji to viču nisu samo rasisti, nego ignorišu stvarnost, a to je jako opasno. Mislim da bi se u škole morao uvesti sat tolerancije i integracije jer moramo djecu učiti da su svi ljudi isti. Oni su naša budućnost, završio je veznjak.

Izvor: