Fudbaleri Leotara su zaboravili kako izgleda njihov stadion

dsgv

Nevjerovatna i nevskadiašnja situacija nam dolazi iz bh. fudala na startu nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Dosta odgoda zbog evropskih obaveza, pomjeranja utakmica, zamjena domaćinstva, dovelo je do situacije vjerovali ili ne.

O čemu je zapravo riječ?

FK Leotar je u prva četiri kola bio "redovan". Trebinjski klub nije imao odgoda tako da je odigrao četiri utakmice, ali vjerovali ili ne sve četiri utakmice odigrao je kao gost!

Dakle, FK Leotar je još uvijek u novoj sezoni nije igrao domaću utakmicu, tako da u šali možemo reći da su fudbaleri Leotara i zaboravili kako izgleda njihov stadion Police.

Za prvijenac u novoj sezoni na Policama Leotar će sačekati naredni vikend i peto kolo kada dočekuju ekipu Veleža.

 

U prvom kolu na Grbavici remizirali su protiv Željezničara rezultatom 1:1, u drugom kolu u Modriči su poraženi od Sloge Doboj sa 4:0.

U trećem kolu došlo je do zamjene domaćinstva radi nastupa Zrinjskog u Evropi pa su u Mostaru poraženi od aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine rezultatom 4:1, a sinoć su u četvrtom kolu na Pecari poraženi od Širokog Brijega sa 1:0.

Teško je zaista sjetit se da je jedna ekipa u uvodna četiri kola nove sezone bila gost, ali Leotaru se tako poklopilo.

U pomenuta četiri kola osvojili su samo jedan bod i sigurno da jedva čekaju utakmice na Policama da krenu popravljat i bodovni saldo.

Nakon domaće utakmice protiv Veleža, ekipi Leotara ide i peto gostovanje u šestom kolu protiv Tuzla Citya, dok će u sedmom kolu dočekati ekipu Borca.

 

 

foto; Sport avaz\arhiv