Fury o odlasku u mirovinu: Moram biti čovjek od riječi

s

TYSON FURY ponovio je da je spreman na povlačenje nakon što je u šestoj rundi meča na Wembleyju aperkatom zaustavio Dilliana Whytea i obranio naslov prvaka teške kategorije po verziji WBC i prema magazinu The Ring. Ipak, kraj nije potvrdio dovoljno odlučno da se i nakon obrane titule ne bi govorilo o mogućem nastavku njegove karijere.

Britanski 33-godišnji teškaš zadržao je naslov pred otprilike 100 tisuća ljudi koji su borbu pratili uživo na Wembleyju nakon što je poslao suparnika na pod. Whyte se ustao, no djelovao je potreseno i dezorijentirano nakon čega je sudac Mark Lyson prekinuo meč za veliko slavlje Furyja i njegovih navijača.

Već je jednom prekršio obećanje 

U komentaru meča Fury je u ringu upitan je li ovo zaista bila posljednja borba njegove karijere. Ovako je odgovorio:

"Obećao sam supruzi Paris da ću završiti karijeru nakon treće borbe s Deontayem Wilderom. I mislio sam to. Bila je to sjajna trilogija. No, ponuđeno mi je da se borim kod kuće, na Wembleyju, mislim da sam tu borbu dugovao navijačima, svakom čovjeku u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sad je i to odrađeno. Moram biti čovjek od riječi, mislim da je to to. Ovo bi moglo biti spuštanje zavjese na karijeru Kralja Cigana. A kakav je ovo samo način za odlazak", rekao je Fury uz zahvalu navijačima.

Podsjetimo, ranije je inzistirao na tome da će ogled s Whyteom biti njegov zadnji.

"Ovo je posljednja borba u mojoj karijeri, nakon nje ću se umiroviti sa 150 milijuna dolara u banci, zdrav i mlad. Kupit ću veliku jahtu u inozemstvu. Umirovljujem se, to je bilo to. Još ova borba i gotov sam", rekao je u najavi meča u ožujku.

Foto: EPA