Futsal reprezentacija BiH se prvi put u historiji plasirala na Evropsko prvenstvo!

.
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine se prvi put u historiji plasirala na Evropsko prvenstvo!

Naša reprezentacija je u četiri utakmice u kvalifikacionoj grupi 4 zabilježila isti broj pobjeda i dva kola prije kraja osigurala plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 19. januara do 6. februara 2022. godine u Nizozemskoj.

 

Naša selekcija je danas u Zenici pobijedila Rumuniju rezultatom 5:0 pogocima Srđana Ivankovića u 18., Nermina Kahvedžića u 21. i 37., kapitena Anela Radmilovića u 25. i Bilala Jelića u 40. minuti susreta i postala jedna od selekcija koja je osigurala plasman među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu.

 

Ranije su futsaleri BiH pobijedili Sjevernu Makedoniju (2:1), Srbiju (4:2) i Rumuniju (3:2), te su se superiorno plasirali na smotru najboljih evropskih selekcija.

 

Do kraja kvalifikacija naša selekcija će odigrati susrete protiv Sjeverne Makedonije u gostima 8. aprila i Srbije kod kuće 14. aprila.

 

Historijski plasman na Evropsko prvenstvo za našu selekciju su ostvarili Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Marijo Aladžić, Srđan Ivanković, Davor Arnautović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Josip Bošković, Darko Milanović, Andrijano Dujmović, Adnan Kalajdžić, Ivan Ivanković, Amel Handžić i Kristijan Pantić pod vodstvom selektora Ive Kreze.