Futsal reprezentacija BiH senzacionalno savladala Srbiju u gostima

asd
Futsal reprezentacija BiH senzacionalno je savladala Srbiju u gostima u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. rezultatom 4:2.

Izabranici Ive Kreze su odigrali fantastično i zasluženo su upisali i drugu pobjedu iz isto toliko susreta u kvalifikacijama.

Pogotke za naš tim u pobjedi protiv standardnog učesnika evropskih prvenstava postigli su Arnautović (6.), Jelić (19.) i Ivanković (21. i 34.).

"Zahvalio bih se Srbiji na fer i korektnoj igri, kao i na odličnom domaćinstvu. Kao što je poznato, nama su večeras nedostajala tri bitna igrača. Međutim, takav smo narod da ono što nas ne ubije, ojača nas. Igrali smo na veoma visokom nivou, stvarali prilike. Protivnik je također imao svoje šanse. Čestitam svojim igračima na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. Večeras su ostavili srce na terenu", rekao je selektor Krezo nakon meča.

Za Bosnu i Hercegovinu su u ovom susretu igrali: Darko Milanović, Srđan Ivanković, Bilal Jelić, Mirko Hrkač, Nermin Kahvedžić, Andrijano Dujmović, Josip Sesar, Marin Sesar, Davor Arnautović, Josip Bošković, Emir Omerhodžić i Sabahudin Petak.

Podsjetimo, u prvom kolu naša selekcija je savladala Sjevernu Makedoniju rezultatom 2:1.

Osam prvoplasiranih i šest najboljih drugoplasiranih selekcija će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Nizozemskoj iduće godine.

Tabela:

Image
eghtr