Gazzetta tvrdi: Džeko u neizvjesnoj situaciji zbog dužeg golgeterskog posta

sa

Iako se činilo da će Edin Džeko sigurno ostati u Interu i naredne sezone, ugledna Gazzetta dello Sport navodi da naš reprezentativac više ne može biti toliko siguran.

Najugledniji italijanski list u današnjem printanom izdanju navodi da više nije sigurno da će Inter ponuditi Džeki produženje ugovora koji važi do ljeta ove godine.

Gazzetta navodi da će u Interu iskoristiti naredni period i uzeti sebi vremena kako bi razmislili i donijeli odluku o kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Situaciju će procijeniti na osnovu predstojećih nastupa Džeke, a nije nemoguće da o njegovoj sudbini odluče naredne igre u Ligi prvaka i rasplet dvomeča s Portom.

Dok je forma bivšeg napadača Rome i Manchester Cityja ranije tokom sezone činila vrlo vjerovatnim da će mu biti ponuđen novi ugovor, to više ne izgleda toliko izvjesno.

Prema Gazzetti, dvomjesečni golgeterski post u Seriji A "natjerao" je Nerazzurre da uzmu vremena za donošenje odluke. Džekina želja poznata je već dugo, on planira ostati u Interu još makar godinu dana.