Genije na djelu: Bernardo Silva digao ruke u zrak, a onda je svima bilo jasno šta Portugalac radi

.
To je sve promijenilo

 

Manchester City u nedjelju je na Etihadu savladao Manchester United sa 3:1 nakon preokreta, a sada se pojavio video s početka utakmice za koji mnogi smatraju da je preokrenuo ritam igre domaćeg tima i to zahvaljujući Bernardu Silvi.

Derbi Manchestera ponudio nam je sjajan fudbal i nastavak dominacije ekipe Pepa Guardiole koja je nakon preokreta uspjela da slavi na kraju sa 3:1.

No, utakmica za prvaka Evrope nije počela baš najbolje jer su Crveni đavoli u osmoj minuti uspjeli da šokiraju domaće kada je Marcus Rashford postigao fantastičan pogodak za vodstvo od 1:0.

Igra Cityja u tim minutama izgledala je potpuno bezidejno i ono što nismo navikli gledati jesu mnoge greške koje su igrači domaće ekipe pravili u svojim akcijama u prvih 20-tak minuta ove utakmice.

Nakon što je United postigao pogodak igrači Cityja željeli što prije da uzvrate, no zbog brzoplete igre srljali su iz greške u grešku, a to je na kraju prvi uvidio Bernardo Silva i jednim potezom sve je promijenio.

Portugalcu je bilo jasno da takva žurba ne vodi nigdje njegov tim i tokom jedne akcije u 19. minuti Bernardo je primio loptu, a zatim digao ruke u zrak i pokazao svojim saigračima da je vrijeme da se smire i prestanu da žure.

Silva im je pokazao da trebaju graditi akciju polako kao što to uvijek rade, te da ih žurba samo tjera na greške.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Igrači Cityja u tom trenutku su promijenili svoj ritam i počeli da igraju prepoznatljiv fudbal što je na koncu dalo rezultat jer je domaći tim u drugom poluvremenu uspio da dođe do preokreta i pobjede rezultatom 3:1.

Mnogi navijači Manchester Cityja upravo su ovaj potez Bernarda Silve proglasili kao onim najzaslužnijim za preokret, te je Portugalac još jednom pokazao kakav je genije zapravo jer od tog poteza sve se promijenilo.

Građani su uspjeli da vrate potpunu dominaciju na sredini terena nakon toga, te na kraju dođu do preokreta i nove pobjede u borbi za odbranu titule prvaka Engleske.