Gerrard se "spustio na koljena" mladoj zvijezdi, tokom prijenosa uživo molio ga da dođe u Liverpool

.
Želi Engleza u timu Redsa

 

Steven Gerrard je ikona Liverpoola i bivši kapiten kultnog engleskog kluba, a sada nekadašnji reprezentativac Engleske pomaže da njegov nekadašnji tim osigura veliko pojačanje.

Gerrard je jedan od najznačajnijih igrača u historiji Liverpoola i neko ko će uvijek imati poseban odnos sa Redsima bez obzira koga trenirao i gdje se nalazio. I sada, kada trenerski posao radi daleko od Anfielda, uporno želi svojoj nekadašnjoj ekipi trofeje i najbolje igrače.

Liverpoolov vezni red je u potpunosti zakazao ove sezone, vidi se to i golim okom, govore to i rezultati sami za sebe, pa je jasno da će Jurgen Klopp tražiti pojačanja u sredini terena.

Povezivali su se na Anfieldu s igračima poput Mattheusa Nunesa, Moisesa Caiceda i Masona Mounta, ali onaj koga navijači žele je zvijezda Borussije Dortmund Jude Bellingham. I nisu jedini jer je Gerrard veliki navijač engleskog reprezentativca, koji je privukao pažnju Manchester Cityja, Real Madrida i Paris Saint-Germaina.

Gerrard je sada na BT Sportu prije utakmice Liverpool - Chelsea pozivao 19-godišnjeg Engleza da potpiše za Liverpool.

"Siguran sam da je Bellingham dovoljno bistar da donese pravu odluku. Ovo će biti stadion od 60.000 gledatelja, ovdje radi jedan od pet najboljih menadžera u svijetu i ovaj klub je u posljednje vrijeme osvojio Premier ligu i igrao finale Lige prvaka. Činjenica je isto da se ovdje jako dobro plaća. Imaju fantastične igrače, razvijaju igrače. To ispunjava jako puno okvira, ali Liverpool je očito, u ovom trenutku, u sredini lige", rekao je Stevie G.

A kada se legenda Manchester Uniteda Rio Ferdinand našalio da pokušava da ga proda svom klubu, Gerrard je odgovorio: “Zato što ga želim".

“Sve što treba učiniti je poslati mi svoj dnevnik. Kad bude imao slobodan dan, osobno ću odletjeti u Dortmund, odvest ću ga na finu večeru i razgovarat ćemo o tome", kazao je Gerrard.

"Mislim da je važno da ostane u ovoj zemlji. Ima 19 godina. Govorite o Real Madridu i Barceloni, i Bayernu Münchenu, a ja znam da on to sada radi u Dortmundu, ali ti su klubovi više razine i možete biti progutani. Puno je tamo svjetskih zvijezda. Ako donesete lošu odluku prerano, to vas može koštati".

Ferdinand se potom našalio i rekao da "agent Stevie radi sjajan posao za Liverpool", ali Bellingham će ipak sam morati da odabere klub u kojem će nastaviti karijeru.