Gianluigi Buffon naknadno dobio još veću kaznu zbog bogohuljenja

Buffon
Iako je golmanu Juventusa Gianluigiju Buffonu prvobitno izrečena novčana kazna zbog bogohuljenja tokom meča s Parmom, Nogometni savez Italije naknadno je odlučio kazniti golmana Stare dame i jednom utakmicom suspenzije.

 

 

Buffon je tokom pomenute utakmice koja se igrala 19. decembra prošle godine snimljen kako psuje Boga, a kako se zbog praznih tribina sve jasno čulo, tamošnji čelnici odlučili su dodatno kazniti Buffona i staviti do znanja igračima da u budućnosti moraju biti puno oprezniji po tom pitanju.

Mediji u Italiji pišu da bogohuljenje od 2010. godine spada pod poseban protokol kažnjavanja, a kako je prvobitno Buffon kažnjen da 5.000 eura, naknadno mu je izrečena i kazna od jedne utakmice suspenzije.

Bilo kako bilo, Buffon je i dobro prošao s obzirom da je bogohuljenje najteži oblik prekršaja u italijanskom jeziku. Ova vrsta psovke smatra se najgorom vrstom na italijanskom jeziku.

To su na svojoj koži najbolje osjetili nogometaši Rome Bryan Cristante i Lazija Manuel Lazzari koji su zbog toga kažnjeni sa jednom utakmicom suspenzije, a sada je istu kaznu dobio i legendarni golman.

Podsjetimo, Buffona je ranije Sportski sud Italije oslobodio optužbi za bogohuljenje tokom meča s Interom.