Glasine o transferima: Dembele, Skriniar, Haaland, Nagelsmann, Pochettino

glasine

Barcelona je spremna prodati pet igrača u januaru, uključujući i metu Manchester Uniteda Ousmanea Dembelea, 23-godišnjeg francuskog napadača.

Liverpool je zainteresiran za potpisivanje 25-godišnjeg beka Intera Milana,  Milana Skriniara kao pokriće za ozlijeđenog Virgila van Dijka. Slovak je takođe meta Tottenhama.

Cilj Manchester Uniteda, Erling Braut Haaland (20) usmeno je dogovorio napuštanje Borussije Dortmund 2022. godine, ali Real Madrid su favoriti za potpisivanje norveškog napadača.

Trener RB Leipziga, Julian Nagelsmann još je jedan od pretendenata, pored bivšeg  šefa Tottenhama Mauricija Pochettina, za nasljednika šefa Manchester Uniteda, Olea Gunnara Solskjaera ako Norvežanin pod pritiskom napusti Old Trafford.

U međuvremenu, Pochettino je dva puta odbio Barcelonu kako bi mogao preuzeti posao u Manchester Unitedu. 

Bivši menadžer Manchester Uniteda David Moyes rekao je Solskjaeru da je pritisak koji će osjećati na Old Traffordu veći od bilo kojeg drugog posla u fudbalu.

Trio iz Chelseaja Olivier Giroud, 34-godišnji francuski napadač, italijanski defanzivac  Emerson Palmieri (26) i španski branič  Marcos Alonso (29) ostaju na radaru bivšeg menadžera Bluesa Antonija Contea za milanski Inter.

Real Madrid je navodno ovog ljeta prodao lijevog beka Sergia Reguilona (23) Tottenhamu zbog neslaganja između španskog reprezentativca i francuskog golmana Rayoa Vallecanoa Luce Zidanea, 22, sina menadžera Zinedinea Zidanea.

Interes Arsenala za veznjaka Red Bull Salzburga i Mađarske Dominika Szoboszlaija (20) potvrdio je njegov agent.

Marseille je odustao od trke za potpisivanje Strasbourgovog dvadesetogodišnjeg francuskog braniča Mohameda Simakana, koji je takođe meta Aston Ville.

Bivši šef Watforda Nigel Pearson kaže da su neki od igrača Hornetsa znali za njegov odlazak s čela Vicarage Road-a prije nego što je to učinio.

Bivši napadač Arsenala Kevin Campbell kaže da je Celtic pokušao potpisati svog dvadesetogodišnjeg sina engleskog napadača Tyresea u januaru, ali ga je šef Stokea Michael O'Neill uvjerio da ostane s Potterima.

Kandidat za predsjednika Barselone Toni Freixa upozorio je da će argentinski plejmejker Lionel Messi (33) morati smanjiti plaću kako bi produžio svoj trenutni ugovor.

Pep Guardiola vjeruje da bi sedam timova još moglo biti uključeno u ovosezonsku trku u naslovu Premier lige, ali šef Manchester Cityja insistira da je Liverpool favorit da zadrži svoju krunu.

Wolves  su "opušteni" u izvještajima koji sugeriraju da bi novi propisi Fifinog agenta mogli naglasiti sukob interesa između kluba i agenta Jorgea Mendesa.

Tottenham je zatražio dozvolu da se njihova bivša blagajna Park Lanea, smještena u bivšoj javnoj kući Corner Pin, vrati u nekadašnju upotrebu kao pub s pivskim vrtom.

Menadžer Jurgen Klopp priznaje da osjeća "pomiješane emocije" napuštajući Melwood - Liverpoolovu bazu za treniranje više od 60 godina - ali vjeruje da je klub donio ispravnu odluku da se preseli u svoj novi Kirkbyjev dom od 50 miliona funti.

Branič Aston Ville i Engleske Tyrone Mings otkrio je kako je njegova majka slala pisma svim klubovima u Fudbalskoj ligi tražeći da mu daju suđenje nakon što ga je Southampton pustio kao tinejdžera.