Glavna 'faca' PSG-a riješio dilemu oko bahatosti Kyliana Mbappea

HJ
Kylin Mbappe bio je na velikom udaru javnosti u posljednjih mjesec dana.

Francuski fudbaler se ponašao veoma bahato na terenu. Čak je u jednoj prilici odlučio da odustane od akcije jer mu saigrač nije dodao loptu i poprilično je naljutio navijače.

Navodno je Mbappe imao privatnih problema zbog kojih je bio vidno nervozan. Međutim, francuski mediji pisali su kako je on zapravo veoma bahat prema svima u klubu i da želi da se za sve pita

Posebno se pisalo o njegovom obračunu s Brazilcem Neymarom. Navodno je duo bio u sukobu jer su obojica htjeli imati ulogu vođe.

Spominjalo se i da je Mbappe tražio odlazak Neymara. Brazilac je navodno bio i na transfer listi, ali je sportski direktor PSG-a Luis Campos ove navode odbacio.

"Neymar nije bio na transfer listi. To je potpuna laž. Također, Kylian Mbappe nikad nije zatražio da ode", rekao je Campos i zatim je otkrio kako francuski reprezentativac nije onakav kakav se predstavlja u javnosti.

Uvijek dolazi na vrijeme. Potpuno je uključen u projekt kojeg imamo s ovim timom i klubom", rekao je Campos.

Neymar je ušao fantastično u novu sezonu, možda bolje nego ikad u dresu PSG-a. Odigrao je 10 utakmica i ima učinak od 11 golova i sedam asistencija.

S druge strane Kylian Mbappe je odradio osam utakmica. Nije upisao asistenciju još uvijek, ali je postigao 10 pogodaka.

PSG je kao i uvijek snažno ušao u francuskog prvenstvo i teško da će im iko pomrsiti račune, a i u Ligi prvaka imaju dvije pobjede iz dva meča.