“Gledamo u naše dvorište, bit ćemo spremni za BiH”

.
Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, ulaze u završnu fazu priprema za prvi FIBA prozor u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket, a podsjećanja radi, sve utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prenstvo možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Crnu Goru očekuju dueli sa Bosnom i Hercegovinom, 24. avgusta u Podgorici, odnosno gostovanje Litvaniji, tri dana kasnije. Uoči prozora koji slijedi, Francuska i Litvanija imaju skor 5-1, Crna Gora 4-2, BiH, Mađarska i Češka 3-3.

Samim tim, jasno je da okršaj Crne Gore i BiH ima veliku težinu i značaj, a izabranici Boška Radovića bi eventualnom pobjedom, napravili kapitalan korak ka ostvarenju sna, a to je naravno, plasman na Mundobasket.

“Spemni smo za duel protiv Bosne i Hercegovine. Imali smo problema sa povredama, trebalo je malo vremena da se kompletiramo, ali smo uspjeli da odradimo ono što smo planirali. Nismo gledali rivala za sada, fokus je bio na našem dvorištu. Cilj je bio da složimo kockice u željeni mozaik”, naglasio je Petar Popović, pa nastavio:

“Imat ćemo dosta promjena u sastavu tima, kada su dueli sa Francuskom i Portugalom u pitanju. Međutim, nepotrebno je trošiti riječi o kvalitetima Bojana Dubljevića i Marka Simonovića. Igramo pred našim navijačima, atmosfera u timu je odlična, odlučni smo u namjeri da damo sve od sebe, kako bi u sjajnoj atmosferi, u koju ne sumnjam, na pleća oborili izuzetno kvalitetnu selekciju Bosne i Hercegovine, koja dolazi u najjačem moguće sastavu”.

U ovom momentu, sve je podređeno duelima sa Bosnom i Hercegovinom i Litvanijom, a tek nakon FIBA prozora, misli će se usmjeriti ka Evropskom prvenstvu, na kojem će Crna Gora u konkurenciji sa Turskom, Španijom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom, nastojati da stigne do jednog od četiri mjesta, koja vode u drugu fazu takmičenja.