Godišnjica: 47 godina kluba i karate sporta našeg grada

karate klub
Prvog marta 1976. godine osnovan je i počeo sa radom karate klub- Inicijativa omladinskog saveza za sport i fizičku kulturu SOFKa Cazin.

 

Prvi predsjednik skupštine i inicijator bio je rahmetli Bekir Misaljević, prvi sekretar rahmetli Mahmut Pajić, prvi angažirani trener rahmetli Šefket Šefko Nakić iz Bihaća, koji je tada bio trener i karate klubu Mladost iz Bihaća.

Od plejade trenera i entuzijasta koji su vodili i trenirali u karate klubu Krajina Cazin, prije rata Milutin Lune Miličević, tada vojno lice JNA na službi u Bihaću je trener koji je ostavio neizbrisiv trag i prenio karate znanje na naše članove i današnjeg trenera Seada Puškara lično.

Oni koji su tada vježbali sjećaju Milana Drljače, Hasana Mulalića, Hamija Mujakića, Mede Stramice, Brace Bahrudina Muhamedagića, Asima Samardžića, Remze Ćoralića, Senada Sene Tahirovića, Mahmuta Pajića, Refika Japića, Alage Tahirovića, Bešira Durakovića, Meše Omerčevića...

“Danas smo tu gdje jesmo, u nekim sportskim sredinama tradicija od 47 godina i nije neka preporuka ili benefit- naprotiv. Ponosni smo na svoje članove, tradiciju svoju sadašnjost i mladost u dvorani.

Češtitamo našim roditeljima i članovima obilježavanje dana kluba 01.03.1976. godine i pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.”- stoji u poruci karate kluba Krajina Cazin.