Gojak strijelac za Dinamo, drugi bh. fudbaler zbog povrede ranije izašao

Dinamo je na Maksimiru savladao Goricu u prvoj utakmici 3. kola HNL-a. Tim Nenada Bjelice slavio je sa 3:0 protiv Saburtala i tako osigurala plasman u 3. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a sada se okreće domaćim izazovima.

Modri su poveli u 20. minuti. Pogodio je Olmo udarcem sa oko 20 metara. Lopta se odbila od nekoga u bloku i prevarila golmana Gorice. U 57. minuti nakon kornera kojeg je izveo Olmo, zabio je Nikola Moro koji je sjajno skočio i glavom poslao loptu iza Kahline, pišu sportske novine.ba.

Sedam minuta prije kraja zabio je naš Amer Gojak desetak minuta nakon što je ušao u igru. Gorica je izgubila loptu na sredini terena, a Majer sjajnom loptom iz igre izbacio cijelu odbranu Gorice i uposlio Gojaka koji je zaobišao Kahlinu i zabio za 3:0.

U poraženom timu koji je sa klupe predvodio Sergej Jakirović, nastupili su Marina i Jovičić. Na drugoj strani Izet Hajrović meč je gledao sa klupe, dok je Gojak ušao 20 minuta prije kraja. Dilaver je nakon dugo vremena započeo utakmicu, ali je već nakon 15 minuta zbog povrede morao napustiti teren.