Golijada u Los Angelesu: Arsenal pobijedio Barcelonu (5:3) u prijateljskom meču

.

Nogometaši Arsenala rano jutros pobijedili su Barcelonu u prijateljskom meču koji je odigran u Los Angelesu, a konačan rezultat na kraju je glasio 5:3 za Topnike.

Sjajan meč, koji je odigran na stadionu SoFi, bolje otvaraju nogometaši Barcelone, koji već u sedmoj minuti golom Lewandowskog dolaze u vodstvo od 1:0. Ipak, slavlje je trajalo samo šest minuta, pošto je na drugoj strani Saka pogodio za 1:1.

Novo vodstvo Barceloni donosi Raphinha golom u 34. minuti, no dvije minute prije odlaska na odmor, Havertz pogađa za 2:2 i tako stavlja tačku na odlično prvo poluvrijeme. Već tada je bilo jasno da nas i u drugom poluvremenu očekuje izuzetno efikasan meč.

Tako je i bilo. Već u 11. minuti drugog poluvremena Trossard pogađa za 3:2, isti igrač u 78. minuti drugi put trese mrežu Barcelone, a u 88. minuti Torres smanjuje na 4:3. Konačnih 5:3 postavio je Viera lijepim pogokom u 90. minuti susreta.

Arsenal će još protiv Monaca na svom stadionu odigrati prijateljski meč, prije nego odigraju utakmicu FA Community Shielda protiv Manchester Cityja, dok će Barcelona do kraja priprema igrati još protiv Real Madrida, Milana i Tottenhama.