Golman Argentine prozvao Embapea: On ne zna dovoljno o fudbalu

Emiliano
Kada nemate iskustva, onda je bolje da šutite, poručio je.

 

Mnogo je kritika stiglo na račun Kilijana Embapea kada je ljetos izjavio da su evropske kvalifikacije za Mundijal teže nego bilo koje druge i da kvalitet rivala sa kojima igraju Evropljani dovodi do toga da selekcije sa ovog kontinenta gospodare fudbalskim svijetom u posljednje vrijeme.

Stizale su kritike iz svih krajeva svijeta, a najglasniji su bili Brazilci i Argentinci koje je Embape konkretno i pomenuo u svojoj izjavi:

Kada dođemo na Svjetsko prvenstvo mi smo spremni. Sa druge strane Brazil i Argentina ne podižu nivo koji im je dovoljan za igranje u kvalifikacijama. Fudbal je napredniji u Evropi, zato su evropske selekcije osvajale posljednja prvenstva.

Zbog ovoga je stigla i kritika uoči finala Mundijala u kojem će Francuska, koja brani titulu osvojenu u Rusiji, igrati protiv Argentine. Ovoga puta stigla je od Emilijana Martineza.

On ne zna dovoljno o fudbalu. Nikada nije igrao u Južnoj Americi. A kada nemate iskustva, onda je bolje da šutite. Ali, nema veze. Mi smo sjajan tim i to je svima jasno - rekao je Martinez na konferenciji za medije.

Finale Mundijala u Kataru igra se danas od 16 sati.