Golman kupio gol iz svog bivšeg kluba: Uklopit će mi se dobro u dvorište

golnman

Engleski reprezentativac i član ekipe Burnleyja Nick Pope odlučio je kupiti gol iz svog nekadašnjeg kluba Yorka.

York City je na aukciju postavio brojne stvari sa svoj Bootham Crescent stadiona sa kojeg su u januaru otišli nakon 89 godina i mnogi su željeli da imaju dio ovog stadiona.

Među njima je i Nick Poppe koji je u sezoni 2013/2014 odigrao 24 utakmice za York koji je tada nastupao u League Two, odnosno četvrtom rangu engleskog fudbala

On je kupio gol koji je stajao na Bootham Crescentu i sada je u problemu kako ga prebaciti do kuće gdje ga planira uklopiti u dvorište.

"Dao sam ponudu jer sam smatrao da će se dobro uklopiti u moje dvorište koje sam upravo renovirao. Ima sasvim dovoljno prostora", rekao je Pope i nastavio je:

"Nisam ga još prebacio jer ne znam još uvijek kako. Pokušavam naći način da to ubrzo riješimo", rekao je Pope za radio BBC.

Zna vrlo dobro za šta će mu gol služiti u dvorištu. Ima jasan plan.

"Svaki golman sanja da odigra barem jedan meč na drugoj poziciji. Stavit ću nekog drugog na gol i šutirat ću mu. To mi ne dozvoljavaju na treningu".

York je sada u Nacionalnoj ligi Engleske. Kao i svi mali klubovi imaju dosta finansijskih problema i novac od Popea će im dobro doći.

"Smatrao sam da je dobra stvar da se na ovakav način pomogne klubu. Ostavio sam dobru ponudu, pokušao sam izvući što više novca i da me je neko nadmašio, to bilo više novca za klub. Još uvijek ih pratim jer su bili bitan dio moje karijere", rekao je Pope.

Ovaj 28-godišnjak već godinama fantastično brani za Burnley. Često se povezuje i sa većim timovima, a sjajne odbrane su ga dovele i do reprezentacije Engleske za koju je nastupio sedam puta.