Goodison i Lampard slave prvi put u sezoni, velike zasluge pripadaju i Begoviću

.
Pred pauzu za reprezentacije, Everton je ugostio West Ham i ostvario bitnu pobjedu (1:0).

 

Everton je na Goodisonu u osmom kolu Premier lige stigao do prve ovosezonske pobjede. Imao je četiri remija i dva poraza, ali je najzad uspio protiv svog omiljenog rivala doći do trijumfa.

Na golu Karamela branio je bivši reprezentativac BiH, Asmir Begović, koji je zamijenio Jordana Pickforda koji je povrijeđen. Begović je bio sjajan, imao je pet odbrana i definitivno mu pripadaju zasluge za prvi Lampardov trijumf ove sezone.

Gol odluke postignut je u 53. minuti. Iwobi je ubacio, a Maupay pogodio za 1:0, što je na kraju bio i konačan rezultat iako je djelovalo da bismo mogli vidjeti nekoliko njih u jednoj i drugoj mreži.

Everton je bio u krizi, no sada se sa sedam bodova penje na 13. mjesto, ali West Ham Davida Moyesa ostaje u opasnoj zoni sa samo četiri boda i pitanje je hoće li škotski stručnjak dočekati naredno kolo.

A ono se igra tek u oktobru, nakon što se završe reprezentativni mečevi. Čekićari će ugostiti West Ham, dok će Karamele u goste Southamptonu.

Utakmicom na Goodisonu završen je septembarski ciklus Premier lige. Ranije danas Arsenal je slavio u Brentfordu s 3:0 i tako zasjeo na vrh tabele sa 18 bodova. Dan ranije City je slavio kod Wolvesa sa 3:0, Tottenham je u golijadi sa 6:2 dobio Leicestera, dok je Newcastle remizirao s Bournemouthom.

U petak su odigrana dva meča. Villa je s 1:0 pobijedila Southampton, dok je Fulham u gostima kod Nottinghama slavio s 3:2. Tri meča otkazana su zbog sahrane kraljice Elizabethe II.