Gotov krizni sastanak u Barceloni: Jednom igraču se neće svidjeti odluka predsjednika!

nog
NE STIŠAVA se kriza u Barceloni.

Španjolski prvak u velikim je problemima nakon što je sportski direktor Eric Abidal u intervjuu za katalonski Sport prozvao igrače da snose odgovornost za otkaz Ernestu Valverdeu. To je zasmetalo Lionelu Messiju koji mu je oštro odgovorio objavom na Instagramu te istaknuo da su i igrači i uprava podjednako krivi.

Sve to pomno prate španjolski mediji koji su cijelu večer u Barcinom kampu čekali završetak važnog sastanka između Abidala i predsjednika kluba Josepa-Marie Bartomeua.

Abidal ostaje u Barci, dolazi iskusni napadač Getafea?

Zaključak sastanka je da Eric Abidal ostaje sportski direktor katalonskog kluba te da u četvrtak putuje s momčadi u Bilbao na utakmicu Kupa Kralja protiv Athletica.

Kako piše Marca, Bartomeu je već razgovarao s obojicom u srijedu ujutro s ciljem da smiri tenzije u klubu, ali se ponovno sastao s Abidalom u srijedu navečer te se, između ostalog, raspravljalo o njegovom statusu.

Jedna od tema razgovora je i dovođenje novog napadača u Barcelonu. To je, sudeći prema španjolskim medijima, gotova stvar i Setien bi zamjenu za ozlijeđenog Suareza trebao dobiti u iskusnom 32-godišnjem napadaču Getafea Abelu Rodriguezu.

Setien pokušao smiriti tenzije

Tenzije je pokušao smiriti i trener Setien na današnjoj presici uoči utakmice protiv Athletic Bilbaa u Kupu Kralja. On je izjavio da se njega te prepirke ne tiču jer je tek došao u klub te da ga zanimaju isključivo nogomet i priče o nogometu.

"Većina stvari je bitna, ali se mene ne tiče", rekao je Setien na pitanje novinara o sukobu Messija i Abidala pa je nastavio:

"Razgovarali smo o tome minutu, a onda se okrenuli utakmici, toliko je bitno. Utakmica je ono što mene zanima. Zainteresiran sam za nogomet. Oko ostalih stvari se ne brinem jer na njih ne mogu utjecati. Ja razgovaram isključivo o nogometu, to je ono što me zanima."