Guardiola briljirao na press konfereciji, pričao kako ga je razočarala Julia Roberts

guardiola
Pep Guardiola je briljirao sinoć na konferenciji za novinare nakon pobjede Manchester Cityja protiv Leipziga rezultatom 7:0 kada je na bizaran način objasnio da je gubitnik uprkos tome što je jedan od najboljih trenera svih vremena.

 

Guardiola je šesti put zaredom uspio da izbori plasman u četvrtfinale Lige prvaka, ali to mu nije bitno, jer ga je razočarala njegova omiljena glumica Julia Roberts.

"Ja sam gubitnik u Ligi prvaka. Čak i ako je osvojim tri puta zaredom, bit ću gubitnik... Reći ću vam nešto. Imam tri životna uzora: Michaela Jordana, Tigera Woodsa i Juliju Roberts. Julija je došla u Manchester i nije došla posjetiti nas, nego Manchester United.

To mi je dokaz da i ako osvojim Ligu prvaka, i dalje ću biti gubitnik. Ona je posjetila Manchester prije nekoliko godina, ne u vrijeme Sir Alexa, kada je United osvajao sve, nego u periodu kada smo mi bili uspješniji. I šta je napravila? Otišla je na Old Trafford", ispričao je Guardiola i zbunio sve.

Jedna od najslavnijih glumica je s mužem i troje djece posjetila Old Trafford u novembru 2016. i gledala je Zlatana Ibrahimovića koji je postigao gol (1:1) uz crveni karton tadašnjeg trenera Josea Mourinha, dok se prije utakmice fotografisala sa Wayneom Rooneyjem.