Guardiola sigurno neće biti novi trener Juventusa

Ono o čemu se već neko vrijeme špekulisalo danas je potvrđeno i to direktno iz Juventusa. Massimiliano Allegri će po završetku sezone napustiti kormilo Stare dame.

Odlučili su u Juventusu da je vrijeme za kraj saradnje sa 51-godišnjim stručnjakom koji je na poziciji šefa struke bio od ljeta 2014.

Sutra će u prostorijama kluba na Allianz stadionu biti održana i zvanična press konferencija na kojoj će se medijima obratiti predsjednik Juventusa Andrea Agnelli i sam Massimiliano Allegri, prenosi sportsport.ba.

Odmah nakon vijesti da Allegri neće voditi Juve u narednoj sezoni intenzivirale su se špekulacije o njegovom mogućem nasljedniku.

Jedno od imena koja su se u proteklom periodu pominjala u kontekstu novog trenera Juventusa je i ono Pepa Guardiole, trenera Manchester Cityja.

Pojedini mediji su u proteklom periodu čak tvrdili da je Pep već dogovorio saradnju sa Juventusom, te da se čeka kraj sezone kako bi se ista ozvaničila.

Ipak, to se neće desiti, uvjerava sam Pep Guardiola.

Guardiola je razgovarao sa medijima na press konferenciji povodom finala FA Kupa protiv Watforda, a na pitanje o mogućem angažmanu u Juventusu odgovorio je sljedeće:

"Koliko puta to moram reći. Ne idem u Juventus, ne selim se u Italiju... Zadovoljan sam ovdje, ne idem nigdje. Naredne sezone ću biti trener Manchester Cityja, rekao sam to već toliko puta."

Inače, Guardiolin City će se za trofej FA Kup boriti protiv Watforda u finalu na Wembleyju koje se igra sutra od 18:00 sati.

Izvor: