Guardiola slavio gol za 1:0, a onda je ugledao golmana i izgubio živce kao nikada prije

guardiola
Manchester City u potpunosti se vratio u borbu za titulu prvaka Engleske nakon što je sinoć na svom terenu pobijedio sa 4:1 ekipu Arsenala. Pep Guardiola može biti zadovoljan igrom svoje ekipe iako je na samom početku izgubio živce i izderao se na Edersona i to nakon što je njegov tim poveo sa 1:0.

 

Građani su pokazali da igraju u fantastičnoj formi u najvažnijem dijelu sezone i u potpunosti su se uključili u borbu za odbranu titule.

Arsenalova forma ide nizbrdo u posljednje vrijeme i klub s Emiratesa je već četiri utakmice bez pobjedom što je City itekako znao da iskoristi.

Ekipa Pepa Guardiole ima dva boda manje u odnosu na Arsenal, ali i dvije utakmice manje. Ukoliko u tim mečevima City uspio da upiše maksimalnih šest bodova preuzet će lidersku poziciju od Topnika.

Sinoć se na Etihadu najbolje moglo vidjeti koliko je Manchester City dominantan jer su bez većih problema uspjeli da zabiju četiri gola ekipi koja je skoro cijeli dosadašnji dio sezone provela na prvoj poziciji Premiershipa.

City je krenuo ofanzivno od prve minute, a nakon sam sedam minuta igre domaći su već vodili sa 1:0 kada je maestralan gol postigao Kevin de Bruyne.

Međutim, tada se u centru pažnje našao Guardiola koji je prvo proslavio gol svoje ekipe za 1:0, a zatim je izgubio živce kada je ugledao Edersona i održao je lekciju svom golmanu dok je ostatak tima slavio vodstvo protiv Arsenala.

Guardiola je bio nezadovoljan pojedinim potezima Edersona na startu utakmice i to mu je jasno dao do znanja.

 

Zna se da španski stručnjak želi i da golman bude uključen maksimalno u igru što Ederson nije očito najbolje radio na početku utakmice, a Guardiola mu je potom pred cijelim stadionom održao lekciju da se to mora promijeniti.

Do kraja utakmice City je uspio da zabije još tri gola i dođe do ubjedljive pobjede, dok je Arsenal preko Holdinga u finišu meča došao do počasnog pogotka.

Arsenal je prvi još uvjek sa 75 bodova, dok City ima 73 boda, ali kako smo već napomenuli aktuelni prvak Engleske ima i dvije utakmice manje u odnosu na klub iz Londona.