Guardioli je preko glave Ibrahimovića i uvreda, mudro i ironično je ismijao njegove tvrdnje

.
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola mudro je odgovorio Zlatanu Ibrahimoviću nakon novih prozivki koje mu je ovaj švedski napadač uputio, a nakon svega je rekao da bi, kad ga već tako dobro poznaje, mogao napisati još jednu knjigu.

 

Popularni Ibra nedavno je izjavio da bi Erling Haaland mogao imati problema u ekipi Manchester Cityja ukoliko mu "Guardiolin ego" ne dopusti da bude prva zvijezda kluba.

Ibrahimović je od ranije poznat po svojim izjavama protiv Guardiole i perioda u kojem su zajedno sarađivali u Barceloni, a iako je od tog perioda prošlo 10 godina, još uvijek se ne miri s odnosom koji je Španac imao prema njemu.

"Može li Guardiola učiniti Haalanda još boljim igračem? To vam sve zavisi od ega kod Pepa, odnosno od toga hoće li dopustiti da Haaland bude veći od njega. Meni to nije dopustio, a nije dopustio ni ostalim igračima", rekao je Ibrahimović.

Engleski mediji su odmah tražili komentar od Guardiole, a iako inače ne voli odgovarati na ovakva pitanja, ovaj put je odlučio biti ironičan i u tom stilu odgovoriti Ibrahimoviću.

"U pravu je, potpuno je u pravu. U ovom klubu, u ovoj ekipi, moj ego je iznad svake osobe i svakog igrača. Uopšte ne volim kada Erling postigne tri gola i sav je fokus na njemu. Tako sam ljubomoran, ali baš sam ljubomoran", rekao je Guardiola pa u istom tonu nastavio:

"Rekao sam mu: 'Erling' nemoj molim te više davati golove, inače će mediji neće pisati o meni'. Ibrahimović je u pravu, savršeno me poznaje. Možda može napisati još jednu knjigu."

U ovoj sezoni, Haaland je odigrao ukupno 17 mečeva u svim takmičenjima, a postigao je čak 23 pogotka i dodao tri asistencije.

Foto: Screenshot