Guardiolu mame da potpiše: "Ako kažeš da, kupit ćemo ga za 200 miliona eura..."

.
Pep će imati posljednju riječ

 

Nakon osvojenog naslova svjetskog klupskog prvaka sa Manchester Cityjem, Pep Guardiola je dao izjavu prema kojoj bi se dalo naslutiti da neće još dugo biti na klupi engleskog kluba.

"Želim reći da se osjećamo kao da smo zatvorili jedno poglavlje osvajanjem Svjetskog klupskog prvenstva. Osvojili smo sve naslove. Osjećam se kao da je posao gotov, da je sve završeno. Tako sam ponosan na ovaj klub! To je nešto što nijedna druga engleska momčad nije postigla", rekao je Guardiola krajem prošle godine.

U istoj sezoni City je ponovo bio prvak Engleske, ali je u Ligi prvaka ispao u četvrtfinalu od aktuelnog prvaka Real Madrida. Prema tvrdnjama dobro upućenih novinara, Guardiola planira do kraja sezone raditi u Manchesteru, a onda napustiti Englesku.

Šest titula u Premier ligi, pokušat će doći i do sedme i rekordne pete u nizu, a nakon toga se povući. No, čelnici bogatog kluba nadaju se da će španski stručnjak ostati bez obzira na sve, a spremni su ga i namamiti velikim transferom.

Manchester City je tako Guardioli obećao dovođenje fudbalera Real Madrida, iako to u ovom trenutku djeluje kao nemoguća misija.

"Ako ostaneš, kupit ćemo Judea Bellinhgama za 200 miliona eura", rekao mu je jedan od članova uprave kluba, ali i sam Pep zna da se Real ne bi tek tako odrekao svog ponajboljeg igrača koji je tek prošlog ljeta stigao u Madrid i već u prvoj sezoni oduševio i postigao 23 gola uz 13 asistencija na 42 meča.

Za 20-godišnjaka je sezona bila iz snova, osvojena La Liga i Liga prvaka, sada ide na Euro da pokuša s Englezima doći do trona, a onda bi vjerovatno osvojio i Zlatnu loptu.

Englezi se nadaju da bi Bellingham mogao "poželjeti da se vrati kući", stoga se City zagrijao za njegov potpis, ali teško i da takvo obećanje, koje je nemoguće ispuniti, može zadržati Guardiolu jer on želi da iskusi nešto novo nakon vođenja Barcelone, Bayeran i dugo godina Cityja.

A Cityjev ovoljetni cilj je također dovesti igrača iz Reala. Trenutno su Građani zagrijani za Rodryga, nadajući se da će ga Real prodati jer je došao Kylian Mbappe, no i u Madridu, ali i sam igrač uvjeravaju da neće doći do transfera.

Ipak, s obzirom na sve, niko ne isključuje mogućnost još jednog velikog transfera ovog ljeta, a City će, ako ne Rodryga, potražiti igrača sličnih karakteristika negdje drugdje.