Gulitu i Van Bastenu nije jasno kao ova Bosna nije pobijedila Sjevernu Irsku

repka
Rud van Nisterloj (Ruud van Nistelrooy) i Rud Gulit (Ruud Gullit), legende nizozemskog, ali i svjetskog fudbala, u analizi utakmice BiH - Nizozemska 0:0, koju su radili za sportski kanal "Ziggo Sport", istakli su da je šteta što Bosna nije pobijedila Sjevernu Irsku jer je bolja ekipa.

 

 Nije im jesno, kako kažu, kako ova Bosna u baražu za Euro nije pobijedila Sjevernu Irsku... - prenosi nam Edin Ćurić, nekadašnji as Željezničara, a sada šef struke nizozemskog Kapelea.

Također, Van Nisterloj i Gulit su konstatovali da je Nizozemska večeras igrala bez dobre ideje.

- U kombinacijama u blizini kaznenog prostora BiH nisu se dobro snalazili. Tu je falio De Paj koji je u malom prostoru mnogo bolji nego Luk de Jong. Namjera De Bura je bila da završnica ide centaršutevima s bokova od Demfrisa i Malena - desno, te Promesa i Blinda lijevo, Oni su uputili mnogo centaršuteva, ali nisu bili efektivni. Zbog toga je i igrao Luk de Jong. Također, konstatovali su da je i BiH igrala dobro u posjedu lopte, te da je mogla postići pogodak. Posebno su istakli onu šansu Miralema Pjanića na proigravanje Edina Džeke. Kako kažu, da je i Bosna pobijedila, bilo bi to zasluženo, te da je igra našeg tima oslabila izlaskom Pjanića, prenosi Ćurić.