Haaland je danas zabijao golove, nije ni slutio šta se dešava u pozadini

.
Neće mu biti lako kada sazna šta se desilo

 

Fudbaleri Borussije Dortmund igraju trenutno na svom terenu protiv Bochuma meč 32. kola njemačke Bundeslige.

Bochum je fantastično otvorio današnji meč i nakon svega osam minuta igre gosti su vodili sa 2:0.

Prvi gol vidjeli smo već u trećoj minuti kada je Polter pogodio za 1:0, dok je samo pet minuta kasnije Holtmann udvostručio vodstvo Bochuma.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Dortmund je uspio da dođe do izjednačenja, a u centru pažnje našao se Erling Haaland koji je zabio oba gola s bijele tačke.

U 18. minuti sudija je uz pomoć VAR-a svirao penal za domaće jer je jedan od igrača gostiju igrao rukom, a Haaland je rutinski zabio gol za 1:2.

Dortmund je u 30. minuti ponovo dobio penal. Sudija je i ovaj put uz pomoć VAR-a svirao najstrožiju kaznu, a i ovaj put loptu je uzeo Haaland.

Golman Bochuma i ovaj put je pokušao da zbuni norveškog napadača, no Haaland je ostao hladnokrvan i ponovo je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za 2:2.

Međutim, njemački mediji pišu da Haalandu na poluvremenu neće biti nimalo lako kada sazna srceparajuće vijesti, a to je da je preminuo njegov agent Mino Raiola.

Raiolina porodica potvrdila je da je Mino preminuo danas i nažalost nije uspio da se izvuče i izbori s teškom bolešću. Haaland je bio itekako vezan za Raiolu i spremali su njegov veliki transfer ovog ljeta, ali sada sve to pada u vodu.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.