Haaland nakon kritika citirao farmera koji mu je dao savjet, otkriveno i ko je on

.
Erling Haaland (21) citirao je savjet farmera kada je trebao odgovoriti na kritike zbog toga što se odlučio na medijsku šutnju uslijed špekulacija o njegovom transferu.

Napadač Borussije Dortmund tokom devetodnevnog okupljanja s reprezentacijom nije dao niti jedan intervju za norveške medije, a nakon utakmice protiv Armenije, u kojoj je postigao dva gola, na Twitteru je objavio poruku:

"Savjet koji sam dobio od farmera prije nekoliko godina: Razgovaraj sa starosjediocima i sve će biti u redu. Ok, rekao sam i otišao", napisao je Haaland.

Očekivano, mnogi su se zapitali ko je zapravo farmer koji je Haalandu dao savjet?

Odgovor je Gabriel Høyland, također poznat kao "Gospodin Bryne", čovjek koji još uvijek drži klupski rekord za istoimeni klub sa 595 utakmica i koji je u dresu norveške reprezentacije skupio 23 nastupa i postigao tri gola.

Godine 1986. okončao je karijeru i postao farmer, a ujedno radi i s mladim taletnima u Jærenu.

Inače, prije 20-ak dana mediji su objavili da je Manchester City dogovorio dolazak Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 120 miliona eura.

Kako se navodi, ostalo je samo da se Haaland dogovori oko finalnih detalja ugovora s Građanima.

Borussia će dobiti 75 miliona eura koliko iznosi odštetna klauzula, a ostatak novca - čak 45 miliona, će podijeliti Haaland i njegov menadžer Mino Raiola.