Haaland uz riječ "Inshallah" najavio debi za Manchester City protiv ljutog rivala iz Njemačke

.
Norveški napadač Erling Haaland najavio je debi za Manchester City u duelu protiv Bayerna koji se igra u noći sa subote na nedjelju u 1 sat poslije ponoći.

 

Građani su sinoć odigrali prvi meč u pripremama za narednu sezonu, a ostvarili su pobjedu protiv Club Americe iz Meksika rezultatom 2:1.

Guardiolin tim je poveo u 30. minuti golom De Bruynea, Club America se vraća golom Martina u 43. minuti za 1:1, a za konačnih 2:1 pogodio je De Bruyne drugim golom na ovom meču i to u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Guardiola je šansu dao brojnim igračima s klupe, a među njima nije bilo Erlinga Haalanda koji je svih 90 minuta pregledao s klupe za rezervne igrače. Kako mu je danas rođendan, klub mu je na zvaničnoj stranici uputio čestitku, a on je nakon zahvalnice poručio da će protiv Bayerna upisati prve minute za novi klub.

"Hvala. Debi protiv Bayerna Inshallah", napisao je Haaland u odgovoru na Twitteru.Haaland je za Borussiju Dortmund odigrao ukupno 89 mečeva, a postigao je 86 pogodaka i pri tome upisao 23 asistencije. Iako ima samo 22 godine, u karijeri je već postigao ukupno 135 pogodaka uz 36 upisanih asistencija.

Norvežanin je prešao u redove prvaka Engleske za 75 miliona eura.

 

Foto: Twitter