Habib ilegalno prenosio borbu dok je sjedio u društvu predsjednika UFC-a

Habib
Habib Nurmagomedov se povukao iz oktagona, ali i dalje uživa određene privilegije u UFC-u. Dagestanac je prisustvovao Fight Nightu u Las Vegasu i tom prilikom mobitelom je uživo na društvenim mrežama prenosio glavni meč između Kevina Hollanda i Dereka Bunsona.

 

Naravno, to je protiv pravila i tako je prekršio TV prava, ali za to nije mario čak ni predsjednik UFC-a Dana White u čijem društvu je posmatrao meč.

Habib je bio u prvom redu, a zatim je izvadio telefon i na Instagramu je počeo strimovati borbu za naslov. U jednom trenutku, oko 30.700 fanova se uključilo u Habibov "live" da besplatno gledaju borbu.

White možda odmah nije ni shvatio šta se dešava, a poznato je da je UFC zabranio ovakav način emitovanja borbi i većina događaja, uključujući i event u Las Vegasu su PPV (pay-per-view).

Šef UFC-a Dana White često je isticao da je ponosan na to koliko malo ilegalnih UFC prijenosa postoji i koliko je čvrst stav UFC-a prema ilegalnom streamingu.

Podsjetimo, Dana White je prije dva dana objavio da je Habib Nurmagomedov zvanično završio MMA karijeru, zahvalivši mu se za sve što je napravio tokom karijere.

Image