HAJRADINOVIĆ NA SPISKU PROSINEČKOG: Čast je biti dio reprezentacije

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas će objaviti spisak fudbalera na koje računa za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Naši protivnici bit će Italija (15. novembar), te Lihtenštajn (18. novembar).

Kako je jučer otkrio za naš portal Prosinečki će za ovaj dvomeč pozvati i dva nova fudbalera.

Na spisku koji će biti objavljen danas, a u odnosu na onaj prethodni za duele sa Finskom i Grčkom, naći će se imena Luke Menala i Harisa Hajradinovića.

I dok je Menalo već debitovao za A selekciju, za Hajradinovića je ovo debitantski poziv. Veznjak koji igra sjajno u Turskoj i koji je treći najbolji ocjenjeni igrač ove sezone u SuperLig za Sportske.ba je kazao kako je ovo za njega ostvarenje sna i kako mu je čast biti dio reprezentacije.

– Ovo je za mene ostvarenje sna. Čast mi je biti dio reprezentacije. Drago mi je da su moje igre zapažene i ovo mi je motivacija da radim još bolje, jače i kvalitetnije – kazao je Hajradinović za Sportske.ba.

Hajradinović je u januaru potpisao za Kasimpasu. Ove sezone je odigrao devet utakmica. Postigao je dva gola i upisao dvije asistencije. Karijeru je počeo u Željezničaru, a igrao je još i za Olimpik, Inter Zaprešić, Osijek(Hrvatska), AS Trencin (Slovačka), KAA Gent (Belgija) i Haugesund (Norveška). Osvajao je titule prvaka Bosne i Hercegovine, Slovačke i Belgije, a uspio je osvojiti i jedan Kup Slovačke.