Hajrović sasvim otvoreno: Mrzim se zbog toga!

Izet Hajrović, bh. reprezentativac koji nastupa za Dinamo, ove sezone i nije baš najzadovoljniji svojim igrama.

 U prethodnoj sezoni je na 51 utakmici odigranoj u modrom dresu postigao 11 pogodaka, dok ove sezone u 19 utakmica u Dinamu je i dalje bez pogotka na svom kontu,prenosi sport1.

U velikom intervjuu za zagrebačke Sportske novosti, Hajrović je rekao da nije nikako zadovoljan svojim učinkom.

Hajrović je povezivan sa više klubova tokom jeseni, a o tome šta je njegov cilj u proljetnoj sezoni, rekao je da i on još uvijek ne zna gdje će igrati.

- Želim igrati što više, to je svakom fudbaleru cilj. Prelazni rok traje još uvijek i sve je otvoreno. Imam ugovor sa Dinamom još dvije sezone, a prelazni rok traje još uvijek. Nisam zadovoljan svojim igrama ove sezone za razliku od prošle. Ako hoćete iskreno mrzim se zbog toga! Nije mi lako, želim ponovo biti onaj pravi, da ponovo postižem pogotke, da budem na onom nivou od prošle sezone.

Na pitanje šta ne štima, Hajrović nije imao objašnjenje.

- Iskreno, ne znam ni sam. Hiljadu puta sam se pitao šta nije u redu, ali jednostavno nemam odgovora. NIsam imao sreće, nisam najbolje otvorio sezonu. Kada zabijete na početku, onda se sve otvori. Nadam se da ću brzo zabiti taj prvi pogodak, pa da će sve krenuti nabolje.

O pozivu u bh. nacionalni tim i razgovoru sa novim selektorom Duškom Bajevićem, Dinamov napadač kaže da mu se selektor nije javio, ali da je dobio njegov mail.

- Selektor mi se nije javio, ali mi je, kao i svim reprezentativcima, poslao mail prije nove godine. Zaželio nam je svima uspješnu novu godinu i uspjeh u baražu. Volio bih igrati na Euru. Već sam igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i igranje na Euru bi bilo sjajno za mene, rekao je na kraju razgovora Hajrović.