Halanda dijeli nekoliko utakmica od velikog bogatstva: Bonusi vrlo dohvatljivi za norveškog golgetera

as
Haland sedmično prima preko 400.000 eura u Mančester sitiju, a njegovo bogatstvo je teško i procijeniti nakon samo jedne sezone u engleskom fudbalu

Ostalo je još svega nekoliko utakmica da se odigra do kraja sezone u evropskom fudbalu, a sjajni Erling Haland (Haaland) mogao bi postati još bogatiji. Cifra koja se spominje da bi mogao zaraditi je 5 miliona eura.

 

 

Haland igra odlično za Mančester siti i u prvoj sezoni ruši rekorde s klubom s Etihada. Blizu je osvajanja više trofeja, a ukoliko bi uspio u svom pohodu uslijedilo bi mu pravo bogatstvo.

U javnost su procurile informacije o njegovim bonusima. Kako navodi britanski Sun, Haland će već u prvoj sezoni dobiti 5,65 miliona eura bonusa ukoliko ostvari sve uspjehe u preostalih nekoliko utakmica.

Prije svega, čeka ga po 1 milion i 150 hiljada eura ukoliko osvoji Ligu prvaka i Premijer ligu. Uz to, čeka ga oko 500.000 eura ukoliko osvoji FA Kup.

 

Na putu je da bude i najbolji strijelac Premijer lige, te bi bilo pravo čudo da on ne osvoji tu nagradu. Za osvajanje nje ga čeka još 500.000 eura. 

Bonusi ga čekaju i ukoliko postane najbolji igrač godine u Engleskoj prema PFA izboru, te još novca ukoliko ga engleski novinari izaberu za najboljeg igrača sezone. Norvežanina čeka bonus i u slučaju da se nađe u timu sezone, a svi ti uspjesi su realni i dohvatljivi.

Potencijalni bonus od 1,15 miliona eura ga čeka i ukoliko osvoji Zlatnu loptu, a prema predviđanjima, nalazi se u samom vrhu favorita za osvajanje prestižne nagrade.

Uz platu od 422.000 eura sedmično, teško je procijeniti koliko bi bogatiji Haland mogao biti nakon samo jedne sezone u najelitnijem rangu engleskog fudbala.