Hamilton: Krenuli smo krivim putem s postavkama prošle noći i bolid nije bio dobar

sdfa

Luis Hamilton (Lewis) je izjavio da su promjene na postavkama njegovoga Mercedesa F1 W13 u noći s petka na subotu rezultirale  bolid učinile "nevozljivim". Navodno, imao je "nervozan zadnji  kraj", što je čudno jer je osjećaj na trećem slobodnom treningu bio dobar.

- Mučio sam se s balansom bolida, zadnji kraj je stalno bježao i to nije ono što želite, rekao je Hamilton koji se kvalificirao na 16. mjesto, ali će startati 14. zbog povlačenja Mika Šumahera (Mick Schumacher) i Rikiadove (Ricciardo) kazne za ometanje Okona (Ocon).

Mercedesovi problemi nastavljaju se i na drugom vikendu sezone u Saudijskoj Arabiji gdje opet nisu bili ni blizu najbržim bolidima Ferrarija i Red Bulla, ali za razliku od Rasela (Russell) koji se kvalificirao u Q3 Hamilton je zapeo u Q1, prvi puta od Brazila 2017. godine, piše MAXF1.net.

Hamilton je nakon kvalifikacija otkrio da nakon petka krenuli u smjeru postavki koji im se činio dobar i da su napravili još nekoliko koraka u tom smjeru, ali da su time pokvarili balans i bolid učinili nevozljivim.

- Krenuli smo krivim putem s postavkama prošle noći i bolid nije bio dobar. To je čudno jer je osjećaj na trećem treningu bio dobar, ali u kvalifikacijama je odjednom bio težak za voziti, prilično nervozan. Svi radimo što jače možemo i nastojimo ostati pozitivni. U utrci ću dati sve od sebe i vidjeti što možemo učiniti. Možda smo otišli predaleko (s promjenama postavki) i onda je bolid postao nevozljiv. Bio je tako nervozan.

Dat ću sve od sebe

U utrci će imati isti bolid kao u kvalifikacijama, tako da ne vjeruje da se, kako kaže, može previše pomaknuti.

- Ali dat ću sve od sebe.

Hamiltonova razmišljanja potvrdio je i šef ekipe Toto Volf (Wolff).

- Ovo je druga utrka sezone i još jedna potvrda da nismo gdje želimo biti, gdje trebamo biti. S Luisove strane, eksperimentirali smo s postavkama koje su postale lošije, a posljedica toga bio je manjak prianjanja na zadnjoj osovini i bolid je postao nevozljiv, objasnio je Volf, prenosi SK.