Hamilton slavio u drami u Saudijskoj Arabiji, odluka o šampionu u posljednoj utrci

.
Vozač Mercedesa Lewis Hamilton pobjednik je utrke za Veliku nagradu Saudijske Arabije i odluka o šampionu Formule 1 past će u posljednjoj utrci sezone.

U utrci koju su obilježili brojni sudari i prekidi, Verstappen je imao prednost nakon prekida koji se dogodio u 14. krugu nakon izlijetanja Micka Schumachera.

Verstappen je ostao na stazi nakon što je do tada vodeći vozač Mercedesa Lewis Hamilton otišao na zamjenu guma dok je sigurnosno vozilo bilo na stazi, te je preuzeo vodstvo.

Ipak, uzbuđenja nije nedostajalo. Hamilton je bio blizu da prestigne Verstappena, a nakon što mu je naređeno da ga mora propustiti, Nizozemac je naglo zakočio i Hamilton se zakucao u njega.

Tom prilikom je oštetio prednje krilo, ali je ipak završio utrku. U 43. krugu Verstappen je propustio Hamiltona, ali je brzo povratio prvo mjesto, no međutim dobio je pet sekundi kazne zbog prethodnog incidenta.

Hamilton je zatim uspio da ga prestigne i na kraju je slavio, te su sada oba pilota bodovno poravnata sa po 369,5 bodova.

Posljednja utrka na programu je u Abu Dahbiju za sedam dana.