Haos u Manchester Unitedu: Igrač od 90 miliona eura se javno sukobio s menadžerom Ten Hagom

sport
Da atmosfera u Manchester Unitedu nije dobra, najbolji je pokazatelj prepucavanje menadžera Erika ten Haga i nogometaša Jadona Sancha, koje je došlo nakon poraza Crvenih đavola od Arsenala rezultatom 3:1.

 

Ten Hag je nakon utakmice rekao da engleski reprezentativac nije bio uključen u roster ekipe koja je igrala protiv Arsenala, a da je razlog takve odluke loš nastup na treninzima tokom sedmice.

Ipak, Sancho nije želio ostati nijem na takvo pričanje menadžera pa je na svom službenom Twitter profilu odgovorio Ten Hagu.

"Molim vas, ne vjerujte svemu što pročitate. Neću dopustiti ljudima da govore stvari koje su potpuno neistinite", rekao je Sancho pa nastavio:

"Ove sedmice sam vrlo dobro radio na treninzima, a vjerujem da postoje i drugi razlozi za ovakvu odluku menadžera, u koje ne želim ulaziti. Dugo sam bio žrtveni jarac, što nije pošteno! Sve što želim je da igram nogomet s osmijehom na licu i pomažem svojoj ekipi. Poštujem sve odluke koje donosi stručni štab, igrač sa sjajnim igračima i zahvalan sam na tome, a također i znam da je svake sedmice novi izazov. Nastavit ću da se borim za ovaj grb, bez obzira na sve!"

Sancho je u ovoj sezoni odigrao tri utakmice u prvenstvu Engleske, a ukupno je na terenu proveo 79 minuta. Nakon poraza od Arsenala, Crveni đavolči su na 11. poziciji sa šest osvojenih bodova, a već su doživjeli dva poraza, spomenuti od Arsenala i Tottenhama.

Podsjećamo, Manchester United je Sancha platio 90 miliona eura, no nakon dolaska iz Borussije Dortmund nije opravdao očekivanja i nije se pokazao kao jedan od najvećih engleskih talenata.

 

FOTO