Harry Kane je danas Bayernu uradio najgoru mogući stvar na meču Tottenham - Shakhtar

.
Daniel Levy će to sigurno iskoristiti

 

Harry Kane je već sedmicama glavna tema fudbalske javnosti zbog činjenice da ga Bayern želi dovesti u svoje redove, no Tottenham ne želi tek tako da ostane bez svog najboljeg igrača. Iako se jučer činilo da je transfer jako blizu nakon današnje utakmice Tottenham - Shakhtar svari bi se itekako mogle ponovo promijeniti.

Kane je još na kraju prošle sezone poručio da itekako razmišlja o odlasku iz Tottenhama jer želi da ide u klub koji se može boriti za one najveće trofeje, a očito je da londonski tim nije baš taj kalibar.

Interes za engleskog napadača pokazali su mnogi evropski velikani, no Bayern je jedini konkretno reagovao. Bavarci žele u narednim danima da završe Kaneov transfer i spremni su da plate preko 100 miliona eura, no čelnici Tottenhama to opstruiraju na sve načine.

Prvi čovjek londonskog kluba Daniel Levy odugovlači u pregovorima, a čak je ignorisao i ultimatum Bayerna nakon što je minhenski klub poslao novu zvaničnu ponudu na adresu Tottenhama.

Oni na tu ponudu nisu još uvijek odgovorili, a u minhenskom klubu sada strahuju da bi ista mogla biti odbijena i to sve zbog današnje prijateljske utakmice koju su odigrali Tottenham i Shakhtar.

Tottenham je u ovom meču uspio da pobijedi sa 5:1, a briljirao je upravo Kane koji je zabio čak četiri gola na ovoj utakmici. Njemački mediji pišu da u Bayernu imaju razloga za strah jer bi Tottenham mogao odbiti njihovu ponudu i tražiti više novca, pa čak i dati maksimum da zadrže Kanea.

Iako Kane želi da ide u Bayern on nije taj koji insistira da Tottenham prihvati ponudu jer ne želi svađu s čelnicima kluba i da na loš način napusti ekipu u kojoj se proslavio.

Nakon današnje fantastične partije saga oko Kanea mogla bi se nastaviti iako su u Bayernu jučer bili itekako optimistični da će ponuda biti prihvačena, te su čak zakazali ljekarske preglede za Kanea u Minhenu.

Jasno je da je ovo najveća fudbalska saga ovog ljetnog prelaznog roka, a vremena je sve manje jer širom Evrope počinju nove sezone već od idućeg vikenda.

Kane želi da se stvari što prije riješe i da ima dovoljno vremena da se adaptira na novi klub, naravno ukoliko ga Tottenham pristane prodati, a trenutno situacija i ne izgleda tako obećavajuće.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Prvi gol Kane je postigao iz penala u 38. minuti za 1:0, dok je početkom drugog dijela u razmaku od tri minute zabio dva gola za 3:1. Kane je gol za 4:1 postigao u 79. minuti, a nakon toga je izašao iz igre i dobio nevjerovatne ovacije navijača Tottenhama.

Svi se pitaju da li je Kane odigrao danas posljednji meč u dresu Tottenhama ili će klub uspjeti nekako da ga nagovori da ostane jer je i danas pokazao koliko im znači. Sigurno je da će se u narednim danima raspetljati i taj klupko.