Hasan Salihamidžić postaje kralj velikih transfera

hasan

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić obavio je jučer u Milanu sastanak s čelnicima Juventusa oko transfera nizozemskog defanzivca Matthijsa de Ligta.

Bayern u svoje redove želi dovesti 22-godišnjeg defanzivca. S njim već postoji dogovor o prelasku u Minhen, a sada su počeli pregovori i s torinskim velikanom.

Salihamidžić je jučer u Milanu razgovarao sa sportskim direktorom Stare dame Federicom Cherubinijem. Sastanak je trajao tri sata i po svemu sudeći Brazzo je napravio ogroman korak ka potpisu nizozemskog defanzivca.

Juventus je nakon sastanka svjestan da igrač želi u Bayern. Iako zvanične ponude od bavarskog velikana još uvijek nema, ona će uslijediti u narednim danima.

Informacije koje su se pojavila u mediji prethodnih dana nisu tačne. Bayern nije slao nikakvu ponudu. Na sastanku se nisu spominjale nikakve konkretne brojke, ali Bianconeri imaju jasan stav kada je De Ligt u pitanju.

Oni su za ovog fudbalera postavili cijenu od 90 miliona eura. Bayern je spreman da se 'približi' ovoj cifri i izvjesno je da će De Ligt u budućnosti nositi dres njemačkog prvaka.

Agenti nizozemskog fudbalera su nakon jučerašnjeg sastanka zaustavili razgovore s još jednim zainteresovanim klubom, londonskim Chelseajem, i izvjesno je da bi Hasan Salihamidžić uskoro mogao završiti spektakularan transfer.

Podsjetimo, Hasan je ovog ljeta već završio tri sjajna posla. Doveo je zvijezdu Liverpoola Sadija Manea te mlade zvijezde Ajaxa Noussaira Mazraouija i Ryana Gravenbercha.

Matthijs se Ligt je član Juventusa postao 2019. godine. Stigao je iz Ajaxa za 85 miliona eura i odigrao je 117 utakmica za Staru damu.

 

Foto: FB Hasan Salihamdžić